Миналия месец  99% от руските доставки на петрол по море

...
Миналия месец  99% от руските доставки на петрол по море
Коментари Харесай

Проучване: 99% от доставките на руски петрол през октомври са били над тавана на цените

Миналия месец  99% от съветските доставки на нефт по море са били продадени на цена, надвишаваща тавана на цените, избран от страните от Г-7 на 60 $ за барел. Средната цена на барел нефт, изнасян от Русия, е 79,4 $ през октомври, заяви Блумбърг, базирайки се на данни от изследване, извършено от Киевския университет по икономика (КSЕ).

Агенцията отбелязва, че през последните месеци Русия се е научила да заобикаля рестриктивните мерки, наложени от Г-7, като употребява горист танкерен флот с неидентифицирани притежатели и застрахователни компании. Съобщава се, че Съединени американски щати към този момент са реагирали и са наложили наказания на пет такива танкера, както и са изпратили писма до компании от целия свят за вероятното присъединяване на 100 плавателни съда в съветския горист флот.

Според изследванията на KSE през октомври в към 30% от всички морски транспорти на петрол са взели участие компании от страните от Г-7, Европейския съюз или други западни страни. Съгласно изискванията на наложения таван на цените западните застрахователни компании са длъжни да изискват от търговеца документ, че превозеният нефт се търгува на цена под тавана.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР